• NL Actief

  ReumaNederland en NL Actief hebben 100 fitnesstrainers opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten. Zo worden steeds meer sportscholen in Nederland een plek waar ook mensen met reuma terecht kunnen om te sporten.

  Bij fitness doe je verschillende oefeningen op apparaten of met gewichten. In groepsverband of individueel. De oefeningen zijn bedoeld om je uithoudingsvermogen, de soepelheid van je gewrichten, je spierkracht en je spierconditie te verbeteren. Een fysiotherapeut of een deskundige fitnesstrainer verzorgt deze activiteit.

  To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

  Bekijk een overzicht van de NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde reumafitnesstrainers op deze kaart.

 • Wandelbond (KWbN)

  ReumaNederland en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWbN) geloven in de kracht van wandelen voor mensen met reuma. Om zoveel mogelijk van hen de voordelen van wandelen te laten ervaren, slaan ReumaNederland en KWBN de handen ineen met een vijfjarig samenwerkingsconvenant.

  Dankzij deze samenwerking met de Wandelbond (KWbN) heeft hun FitStap-programma nu ook een variant voor mensen met reuma.

  FitStap voor Reuma

  Dit beweeg- en wandelprogramma van twaalf weken is op maat gemaakt met hulp van reumaspecialisten. Een speciaal opgeleide en gecertificeerde FitStap-coach helpt de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. Je traint één keer in de week met een groep en twee keer per week zelf op momenten die je vrij kunt kiezen. Naast begeleiding bij het bewegen is er ook aandacht voor voeding, motivatie en cognitieve fitness.

  Op tientallen locaties verspreid over Nederland wordt FitStap voor Reuma aangeboden.

  Bekijk hier de locaties en meld je aan.

 • Sportfondsen

  ReumaNederland heeft ook een samenwerkingsverband met Sportfondsen. Sportfondsen beheert ongeveer 100 zwembaden in Nederland. Met de samenwerking willen ReumaNederland en Sportfondsen het aanbod van bewegen in water voor mensen met reuma verbeteren en vergroten.

  Meer over deze samenwerking met Sportfondsen.

Activiteiten

Organiseer je een eenmalige activiteit? Maak deze bekend via ons activiteitenkalender op reuma.nl. Hier staan activiteiten van en voor alle mensen met reuma.

Mensen gearmd op een rij